A hatékony lokális szemölcsök gyógyszertári gyógymódjainak áttekintése

hatékony gyógymódok a szemölcsök ellen

A szemölcsök, a papillómák és a genitális szemölcsök megjelenése a papillómavírus. A fertőzés érintkezés útján történik. A vírus elnyomása érdekében orvosa kiválaszt egy speciális gyógyszert a szemölcsök ellen. A gyógyszertárak polcain különféle készítmények találhatók a növényzet otthoni eltávolítására.

A szemölcsök gyógyszerkészítményekkel történő kezelésének hatékonysága

A papillomatosis kezelésében 3 gyógyszercsoportot használnak:

 1. Vírusellenes gyógyszerek;
 2. Keratolitikumok, amelyek a bőr és a nyálkahártya növekedésének eltávolítására szolgálnak.
 3. Homeopátiás gyógyszerek.

Nincsenek bizonyítottan gyógyszerek vírusok, köztük a HPV ellen. Az e csoportba tartozó vírusok beágyazódnak a sejtek DNS-be, lehetetlen elpusztítani őket a test szöveteinek károsítása nélkül.

A vírusellenes és homeopátiás szereket a szervezet saját védekezésének aktiválására, az interferon termelésének növelésére használják. A kinevezés célja az immunrendszer megerősítése a vírus elnyomása érdekében.

A keratolitikus készítmények lágyítják és hámlasztják a bőrsejteket. Feldolgozás után a képződés sejtjei elpusztulnak, könnyen elkülönülnek. Az ilyen gyógyszerek alternatívák a szemölcsök eltávolításának hardveres módszereivel szemben.

A papillomatosis kezelésének eszközeit a kezelőorvos vagy a homeopata egyedileg választja ki. Az önfeladat nem megengedett.

hogyan lehet megszabadulni a szemölcsöktől a testen

A kezelés hatékonyságát a vegetáció növekedésének megállítása, a növekedések elhervadásának és a kellemetlen tünetek megszüntetésének eredményei határozzák meg.

A helyreállítás tényének megerősítéséhez át kell adnia egy elemzést a test HPV-jének meghatározásához.

A különböző lokalizációjú szemölcsök kezelésének formái

A papillomatosis kezelésére gyógyszereket különféle dózisformákban alkalmaznak.

Mit javasol a gyógyszerész:

 1. Tabletták orális alkalmazásra- a szemölcsök bármilyen lokalizációjára javallottak a komplex terápia részeként. Vírusellenes, homeopátiás szerek.
 2. Rektális és hüvelyi kúpok- amikor szemölcsök jelennek meg a reproduktív szerveken, a végbélnyíláson, a perianalis redőn.
 3. Injekciós formák- tömegek jelenlétében, egy nagy léziós zóna, a betegség visszatérő lefolyása.
 4. Agresszív foszforsav folyadékok- a bőr vegetációjának kezelésére. Keratolitikus hatásuk van. Nem ajánlott nemi szervek kezelésére.
 5. Kenőcsök, gélek- a növényzet feldolgozásához. Elősegítse a helyi védelem aktiválódását, a viszketés, a kényelmetlenség enyhítését.
 6. spray-k- a condylomatosis kezelésére alkalmazzák a hüvely falainak kezelésére.
 7. Készítmények a formációk fagyasztására- megengedik a szemölcsök eltávolítását a bőrön, beleértve a gyermekek és a terhes nőkét is.

A gyógyszer megválasztása az orvos előjoga. Figyelembe veszik a szemölcsök lokalizációját, életkorát, a beteg kórtörténetét, jelenlegi állapotát, a betegség típusát - akut vagy krónikus folyamat, a papillomavírus törzs típusát. A kezelést kiegészítik a vitamin komplexek kinevezésével bármilyen kényelmes adagolási formában.

A növekedések eltávolításának legjobb eszközeinek áttekintése

A legjobb gyógymód a papillomavírussal összefüggő szemölcsök eltávolítására, az orvos által felírt gyógyszerre. Orvosi vizsgálat szükséges a képződés rosszindulatú természetének kizárásához, a hatékony dózisforma kiválasztásához.

A gyógyszerek önadagolása kellemetlen, veszélyes egészségügyi következményekkel járhat.

Cseppek, oldatok és folyadékok

gyógyszertári gyógymódok szemölcsök ellenA

folyékony termékeket a formációk helyi kezelésére szánják. Otthon használható, bármilyen növekedés eltávolítására alkalmas. Kivételt képeznek a nemi szervek papillómái, a méhnyakon lapos szemölcsök.

A celandinlevet és tinktúrát használják az otthoni gyakorlatban. Cauterizáló hatású. A terméket a test növényzetének, a sarkain lévő tövisnek a kezelésére használják.

A celandin mérgező. Tilos a növény nedvét gyermekek és terhes nők kezelésére használni.

Hangyasavat és bórsavat, ecetet és sót alkalmaznak a népi gyógyászatban a szemölcsök koncentrált formájú kezelésére. Cauterizáló hatásuk van, de szöveti égési sérüléseket, hosszan tartó gyógyító sebeket okozhatnak.

Savalapú termékek

A szalicilsav és más savak alapú készítmények keratolitikumok. Az ilyen gyógyszerek hatóanyagai feloldják a sejtek közötti cementet, bőrhámlást okoznak. Az anyagoknak erős antibakteriális, aszeptikus hatása van.

Permetezés

A termékek fő összetevői a szerves savak keveréke. Elnyomják a HPV aktivitását, hozzájárulnak a szemölcsök visszafejlődéséhez.

A spray alkalmazását a genitális condylomatosis, a bőr képződményei jelzik. A gyógyszereket naponta többször permetezik az érintett bőrre. Vannak ajánlások a spray használatára a nyelv papillomatosisában, de ezt a pontot nem írják le az utasítások.

Egyéb

A növényzet eltávolításának egyik népszerű módja a folyékony nitrogénkezelés. Rendkívül alacsony hőmérséklet hatására a szemölcsszövet befagy. Egy idő után a képződést elválasztják a bőr felületétől. A sebfelszín gyógyulási ideje 7-10 napig tart. A módszert gyermekek, terhes nők számára engedélyezték.

A közelmúltban a krió eljárásokat csak orvosi intézményekben végezték. Most a szemölcsök gyógyszertárban történő gyógyszerei nem ritkák.

A cseppfolyósított nitrogénpalackos applikátort néhány másodpercig fel kell használni a száraz és tiszta bőrre. A felhalmozódás azonnal megfagy.

Vannak ajánlások az érintett terület kezelésére olyan gyógyszerrel, amelynek fő összetevője a jód. Erős antiszeptikus és vírusellenes hatású. Ilyen gyógymód segítségével lehetetlen megszabadulni a vegetációtól; a gyógyszer nem keratolitikus. De teljesen lehetséges a mycosis gyógyítása a talpon vagy a sarkon jóddal.

Mit ihat szemölcsökért

A papillomatosis komplex terápiája vitamin-komplexeket, ásványi anyag-kiegészítőket, immunmodulátorokat tartalmaz. Orvosa megegyezésével beveheti:

 • spirulina alapú készítmények;
 • speciális vitaminkomplexek;
 • interferonkészítmények;
 • gyógynövényes tinktúrák - echinacea, ginzeng.

A papillomatosis kezelésére szolgáló gyógyszereket orvos írja fel. Az önadagolás tele van a bőr gyulladásával, a szövődmények kialakulásával. A formációk eltávolításának eszközei csak a szaporodások eltávolítását segítik elő, de nem hatnak a betegség okára. A páciens továbbra is a HPV hordozója, és a vírus partnernek továbbadható.