Milyen okok miatt alakulnak ki papillómák?

a lány megvizsgálja a kezén lévő papillómát

Egyetlen ember sem lesz boldog, ha a megjelenése súlyos betegség, például papillómák miatt romlik.

Ezek a formációk nemcsak a hangulatot ronthatják, hanem sokkal súlyosabb következményekkel is járhatnak, különösen akkor, ha az orvosi komplexumot nem hajtják végre időben.

Ha azonban túszává vált ezeknek a szemölcsös növedékeknek, nem szabad idegesnek lennie.

A statisztikai mutatók szerint ez a probléma a világ lakosságának 10% -a számára fájdalmas, és ezek a pecsétek a test bármely részén lokalizálhatók - a gyomorban, a kar alatt, a karokon és a lábakon, a testen, az arcon és még a nyakát is.

Tehát miért jelennek meg a papillómák, és ki a felelős a megnyilvánulásukért az emberi testen - ebben a cikkben megvizsgáljuk.

A képződmények és természetük rövid leírása

A papillómák olyan bőrnövekedések, amelyek különböző méretűek, formájúak és számok lehetnek. Leggyakrabban szemölcsös képződmények, függetlenül az elhelyezés területétől. Ahhoz, hogy pontos választ kapjon a "miért jelennek meg a papillómák" kérdésre, meg kell ismernie részletes jellemzőiket.

A léziók több mint 90% -a jóindulatú, rosszindulatú daganattá való átalakulás nem valószínű, bár a kezelés elhanyagolása ilyen szövődményeket okozhat.

Az ilyen típusú szemölcsök előfordulhatnak a bőr felületeinek területén, valamint a nyálkahártyák területén. A papillómák kialakulásának fő okozója az azonos nevű vírus - a HPV, amely "él" az emberi testben.

Gradáció a vírus törzsétől függően

az orvos megvizsgálja a papillómát a testen

Tehát, miért nőnek a papillómák - a válasz meglehetősen egyszerű, a hiba az emberi papillomavírus, amely a szervezetbe kerül, amikor megfertőződik, és bőrnövekedésként nyilvánul meg az immunitás általános gyengülésével.

Az orvosok ma több mint 100 lehetséges típusú vírust izolálnak, és mindegyik a papillómák oka.

Leggyakrabban a diagnózis során többféle formációt határoznak meg, amelyek mérete és egyéb jellemzői eltérőek:

 • gyakori szemölcsök - a 2 -es és 4 -es típusú vírusnak a bőrsejtekbe való behatolása miatt jelennek meg, a kéz, a térd területén keletkeznek, általában gyermekkorban nyilvánulnak meg;
 • lapos szemölcsös képződmények alakulnak ki a 3. , 10. , 28. törzs aktiválása miatt, kerek alakúak, és nem emelkednek a bőrfelszín fölé, a bőrelváltozások és a súlyos viszkető érzés tünetként hat;
 • a talpi szemölcsök az első HPV törzs hatására jelentkeznek, az ilyen növekedések főleg a talp környékén fordulnak elő, és megjelenésükben száraz kukoricának tűnnek, ahogy fejlődnek, perem formájában kéreget szereznek, fájdalmat okoznak;
 • fonalas szemölcsök a 2. , 7. törzs előrehaladása miatt fordulnak elő, leggyakrabban az ilyen növekedések idős korban érintik a nőket, sajátos alakjuk van, ami miatt gyakran megsérülnek;
 • a genitális szemölcsök a HPV progressziója miatt nyilvánulnak meg, a 6. és 11. típusba tartoznak, növekedések képződnek az ágyék területén, valamint a pénisz nyálkahártyáján.

Most megvizsgáltuk, hogy miért jelennek meg az egyes típusú papillómák, és milyen törzsek okozzák őket.

Hol kezdődik a vírus

A papilloma vírusnak három fő módja van, az átvitel okai és módjai a következők:

 • nemi traktus;
 • háztartási mód;
 • függőleges.

A fertőzés fókuszának új szervezetben való megjelenésének fő forrása a védtelen szex, míg a partner csak a vírus hordozójaként járhat el, vagy maga is szenvedhet a megnyilvánult betegségtől. Ez a fertőzési irány az összes eset körülbelül 80% -át teszi ki. A közösülés során sérülések keletkeznek a nyálkahártyákon, amelyeken keresztül az emberi papillomavírus bejut a szervezetbe. Így kerülnek át a legveszélyesebb törzsek.

A kontakt-háztartási módszerrel fennáll a fertőzés lehetősége. Ebben az esetben a papillómák okai a következők: kézfogás, "bőrről bőrre", ölelés, csók, fertőzött személy személyes tárgyainak használata, beleértve az ágyneműt, a személyes higiéniai cikkeket. Ha valaki szeret nyilvános helyeket látogatni, például úszómedencéket, fürdőket, szaunákat, akkor nagy a kockázata ennek a vírusnak. Ha a környezet nedves, a betegség hosszabb ideig aktív, ami súlyosbítja a helyzetet.

Az emberi papillomavírusnak teljesen más okai lehetnek, különösen, ha a bolygó legkisebb lakóiról van szó. Gyermekkorában a baba születéskor fertőzést kap az anyjától, amikor áthalad a fertőzött születési csatornán. Gyakran előfordul, hogy a HPV-t saját szüleiktől továbbítják a gyermekeknek, de nem függőlegesen, hanem kontakt-háztartási módon. A megjelenés okai megegyeznek a fertőzés ezen módszerével (a közös személyi higiéniai termékek használata, ölelés).

Melyek a formációk kialakulásának okozó tényezői

A szállítás sokáig tarthat, és bizonyos jelek nem is kísérhetik. Ez addig tart, amíg az immunrendszer meghibásodik. Amint a gyengülés bekövetkezik, felhalmozódás vagy több darab képződik.

Számos ok -okozati tényező van, amelyek miatt az immunitás csökken. Mindkét nemre általánosak lehetnek, vagy férfiak és nők számára privátak lehetnek. Az immunitás romlásának leggyakoribb előfeltételei a következők:

 • emésztési problémák;
 • a fertőző betegségek előrehaladása;
 • anyagcsere -nehézségek (anyagcsere);
 • hosszú és ellenőrizetlen gyógyszeres kezelés;
 • a vitaminok hiánya a rossz minőségű táplálkozás miatt;
 • elégtelen alvás, stressz, depressziós állapotok.

Ha növekedés vagy több növekedés jelenik meg, ez egyértelmű jele annak, hogy a vírus aktiválódott. Ezalatt az idő alatt "csendben" tudott lenni a testben, majd megnyilvánulni egyik vagy másik formában, az eredő megterheléstől függően. Mindenesetre feltétlenül meg kell határozni az okokat, és a kezelés lesz a következő lépés. Csak egy szakember képes megállapítani a károsító tényezőt és diagnosztikai komplexet előírni.

A formációk megjelenésének okai nőknél

egy nőt felzaklat a papillómák megjelenése a testén

Ezeknek a növekedéseknek és tömítéseknek a bőrön való kialakulásához a következő előfeltételek a következők:

 • hormonális változások a menopauza, terhesség, szoptatás hátterében;
 • ínyenc szexuális élet (nemi szemölcsökhöz vezet);
 • orális fogamzásgátlók szedése;
 • nőgyógyászati betegségek előrehaladása;
 • a személyes higiéniai szabályok be nem tartása, beleértve a mosást is;
 • a szülés utáni időszak, amikor az immunitás gyengül.

Mindezen körülmények között az esetek 90% -ában vannak papillómáknak nevezett nemkívánatos formációk, amelyek orvosi komplexet igényelnek.

A vírus megjelenésének okai férfiaknál

az embert idegesíti a papillómák megjelenése a testén

Az emberi papillomavírusok a bőr és a nyálkahártyák bizonyos területein koncentrálódnak, megváltoztatják a hámsejtek szerkezetét, ami szemölcsök kialakulását eredményezi.

A férfi lakosság nincs biztosítva a betegség kialakulása ellen. A növekedésnek számos oka lehet:

 • problémák a családban vagy a munkahelyen, állandó stressz;
 • krónikus szexuális úton terjedő betegségek a nem védett közösülés miatt;
 • megfázás és fertőző jelenségek;
 • a személyes higiénia figyelmen kívül hagyása.

Megfertőződhet nyilvános helyeken (szauna, fürdő, úszómedence, szolárium), fodrászokban és szépségszalonokban, ahol a műszerek megfelelő antiszeptikus kezelését elhanyagolják.

Fertőzésveszély áll fenn a fogászati műtétekben is, ha a műszereket nem megfelelően sterilizálják. De a vírust nem csak a fertőzött beteggel való kommunikáció útján továbbítják.

Feltétlenül kezelni kell a formációkat időben, hogy ne fordulhasson elő visszaesésük és súlyos szövődményeik.

A terápiás komplexum jellemzői

Ha a papillómák a progresszív humán papillomavírus (HPV) miatt alakulnak ki, akkor kezelni kell őket, ehhez számos módszercsoport létezik:

 • hardverterápiás technikák (kezelés folyékony nitrogénnel, lézerrel, rádióhullámokkal, elektromos árammal);
 • gyógyszeres kezelés (speciális kauterizáló gyógyszerek használata a növekedések kiküszöbölésére);
 • népi jogorvoslatok, amelyek olyan hatással bírnak, hogy a papillómák önmagukban megszűnnek, és nem jelenhetnek meg újra (celandin, hagyma, fokhagyma, ecet).

Fontos szerepet játszanak a megelőző intézkedések annak biztosítására, hogy az oktatás ne jelenjen meg újra.